preparation time: 7 minutes
cooking time: 8 minutes
This chili sauce will serve best with varieties of fried fish.
INGREDIENTS:
1 young manggo (preferred the green one), thinly sliced
4 fresh red hot chilies
6 bird's eye chilies
1 tablespoon sugar
1/3 tsp salt
1/2 tsp dried shrimp paste (belacan), roasted
HOW TO MAKE:
1. Crushed fresh red hot chili, bird's eye chilies, salt, roasted dried shrimp paste, and sugar in a mortar.
2. Add sliced manggo, crush roughly and mix them well. Ready to serve.
SAMBAL MANGGA
Sambal ini sangat pas bila dihidangkan sebagai pelengkap aneka lauk gorengan, terutama jenis ikan.
BAHAN:
1 buah mangga muda, pilih yang tidak terlalu asam
4 buah cabai merah keriting
6 buah cabai rawit campur
1 sdm gula pasir
1/3 sdt garam halus
½ sdt terasi bakar
CARA MEMBUAT:
1. Serut kasar daging buah mangga, tempatkan dalam wadah.
2. Gerus halus kedua cabai, gula, garam, dan terasi bakar. Tambahkan mangga, gerus atau ‘bejek-bejek’hingga tercampur rata. Sajikan.
cooking time: 8 minutes
This chili sauce will serve best with varieties of fried fish.
INGREDIENTS:
1 young manggo (preferred the green one), thinly sliced
4 fresh red hot chilies
6 bird's eye chilies
1 tablespoon sugar
1/3 tsp salt
1/2 tsp dried shrimp paste (belacan), roasted
HOW TO MAKE:
1. Crushed fresh red hot chili, bird's eye chilies, salt, roasted dried shrimp paste, and sugar in a mortar.
2. Add sliced manggo, crush roughly and mix them well. Ready to serve.
SAMBAL MANGGA
Sambal ini sangat pas bila dihidangkan sebagai pelengkap aneka lauk gorengan, terutama jenis ikan.
BAHAN:
1 buah mangga muda, pilih yang tidak terlalu asam
4 buah cabai merah keriting
6 buah cabai rawit campur
1 sdm gula pasir
1/3 sdt garam halus
½ sdt terasi bakar
CARA MEMBUAT:
1. Serut kasar daging buah mangga, tempatkan dalam wadah.
2. Gerus halus kedua cabai, gula, garam, dan terasi bakar. Tambahkan mangga, gerus atau ‘bejek-bejek’hingga tercampur rata. Sajikan.
No comments:
Post a Comment